Madmor
Mit navn er Camilla, jeg er uddannet ernæringsassistent og jeg laver mad til alle børnene i strandmarkens børnehave.
Jeg sørger for formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad til alle børnene
Maden bliver lavet fra bunden af gode råvarer. De fleste råvarer er økologiske dog ikke kød. Og hvis ikke det er økologisk er det danske råvare, hvor vi har strengere regler for blandt andet sprøjtning af afgrøder end i mange andre lande.
På menuplanen, vil man hver uge kunne finde 1 suppe dag, 1 fiske dag, 1 vegetar dag, 1 rugbrøds dag og 1 kød dag. Nogle gange er suppe dagen blevet skiftet ud med grød.
Jeg bruger rigtig mange grøntsager og bønner/linser i min mad. Så hvis der er nogle børn der måske ikke spiser så mange grøntsager når de kan se dem, skal de nok få en masse uden at vide det.
Formiddagsmaden står stort set altid på boller m/ plantebaseret smør og frugt
Jeg prøver at lave en varieret menuplan hver uge og laver mad som jeg ved børnene kender, men også mad som de ikke kender og er nød til at være lidt madmodige.
Derudover krydre jeg maden, så den smager af noget uden at blive for stærk. Men hvis jeg laver en chili con carne, må man gerne kunne smage der er lidt chili i uden at det selvfølgelig brænder i munden.
Frokostkulhydraterne, som ris og pasta, er altid fuldkorn foruden kartofler, som jo ikke er fuldkorn, men alligevel rige på vitaminer og mineraler og kostfibre.
Jeg går meget ind for at stoppe madspild, derfor vil I opleve at der om eftermiddagen vil stå boller m/smør hele ugen. Men Der kan også blive serveret alverdens forskellige snegle og snurre med forskelligt fyld.
Der bliver også serveret forskellige humus og spread. Der bliver altid serveret grøntsager eller i ny og næ frugt til eftermiddagsmaden.
Når maden er ”børnevenlig” at lave (det vil sige ingen varme ting), elsker jeg at have nogle af børnehave børne med i køkkenet. Det giver en god snak om hygiejne, maden og ikke mindst smager vi på alle de ting vi bruger til retten.
Derudover er min dør altid åben så børnene kan se hvad jeg laver og vi kan få en masse hyggelige snakke.
Og når man kommer ud og ser mit køkken eller måske har en lidt skidt dag, falder der for det meste også en lille snack af (altså enten nogle grøntsager man kan smage eller man kan være med til at smage på maden jeg er ved at lave).
Jeg sætter en ære i at lave mad til jeres børn og det der motivere mig allermest er når de kommer med alle deres søde ord og bemærkninger omkring maden.
Og selvfølgelig også når de kommer og siger at de ikke kunne lide det. Men det er også okay ikke at kunne lide det hele, så længe man har smagt på det
Økologi
Madordning og kostpolitik
Budget
Det gode måltid
Personalets rolle
Økologi
Særlig hensyn
Fødselsdage
Sukker: less is enough
Madplan
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes